Blogg

EU, vad tusan ska vi med EU till. Det är ideligen en massa konstiga förordningar och regler som ställer till det för oss.

Tydligen så pågår det nu en diskussion om mammaledighet inom EU länderna där de har svårt att enas, minimum 18 v och mamman ska ha de första 6 verkar det som i nuläget.

http://www.expressen.se/ekonomi/1.2172723/mammaledighet-splittrar-eu

 

Men jisses, vad trött man blir på dagens samhälle ibland. Bara 18 v och sen ska barnet in i barnomsorg eller vaddå`?

Det kanske är dags att EU länderna frågar sig vad som egentligen ska prioriteras långsiktigt.

 

Är våra barn inte mer värda än så, vår framtid.

Men ibland kan man ju undra, även i detta välfärdsland ser man ju en hel del.

Superstressade föräldrar som aldrig har tid att umgås med sina barn på riktigt, uppfostra dom eller ge dom sunda värderingar för framtiden. Ofta med dåligt samvete som manar till att försöka köpa sig fri från skuldkänslor genom mängder av leksaker från lågprisvaruhus som ändå aldrig används.

 

Pröva nåt annat för tusan, köp ett sällskapsspel eller liknande och ha möjlighet att faktiskt UMGÅS med barnen. Gå till en djurpark eller ut i naturen. Byt jobb om det är nödvändigt. Förstår inte det här med att vilja ha statusjobb som tar all ens tid när man har barn, är det inte mer värt att ha en fungerande familj med tid för varandra.

 

Man ser ju det så ofta hur snett det dessutom kan gå när barnen utan direkt styrning växer upp till ungdomar utan ”Bra” grunder och hamnar helsnett tidigt. Inte har förståelse för konsekvenser eller ansvarstagande osv.

Nej ibland är det ju inte utan att man längtar tillbaka till ett något lugnare samhälle utan all dagens lyx.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed